نحوه محاسبه قیمت فروش طلای دست دوم و طلای نو خبر جدید درباره زمان واریز معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی + جزییات خبر مهم درباره کالابرگ / خرید میوه و تره بار با کالابرگ قطع شد؟ شرایط و زمان ثبت نام وام اشتغالزایی سربازان ۱۴۰۵ + مبلغ و مدارک پیش بینی قیمت دلار / دلار به ۲۱۰ هزار تومان نزدیک می‌شود؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه / صعود ادامه دار قیمت دلار و طلا زمان واریز سود سهام عدالت ۱۴۰۵ / سود ۳ میلیون تومانی نهایی شد؟ آخرین قیمت سکه امروز شنبه ۷ شهریور ۱۴۰۵ | قیمت انواع سکه جزییات افزایش حقوق کارگران در شهریور ۱۴۰۵ آخرین قیمت دلار امروز ۷ شهریور ۱۴۰۵ آخرین قیمت طلا امروز شنبه ۷ شهریور ۱۴۰۵ + جدول نرخ‌ها آخرین قیمت سکه پارسیان امروز شنبه ۷ شهریور ۱۴۰۵ سود سهام عدالت ۱۴۰۵ واریز شد؟ / آخرین اخبار سود سهام عدالت امروز قیمت دلار امروز شنبه ۷ شهریور ۱۴۰۵/ آخرین قیمت دلار لحظه ای + جدول قیمت طلا امروز شنبه ۷ شهریور ۱۴۰۵/ آخرین قیمت طلای ۱۸ و ۲۴ عیار + جدول تورم خوراکی‌ها در کدام استان‌ها بالاتر است؟

خشکسالی و کم‌آبی در ایران ادامه دارد؛ زمستان هم نمی‌تواند تنش را رفع کند

خشکسالی و کم‌آبی در ایران ادامه دارد؛ زمستان هم نمی‌تواند تنش را رفع کند آمارها می گویند با بارندگی های اخیر، فقط ۳۴ درصد از ظرفیت سدهای کشور پر شده اند؛ مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور هم گفته است که بارش های اخیر مشکل آب کشور را حل نکرده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۱ - ۰۶ دی ۱۴۰۴ - 2025 December 27
کد خبر: ۲۹۷۹۲۸

به گزارش  راهبرد معاصر، در حالی برخی گزارش ها از پر شدن برخی سدهای کشور در پی بارندگی های اخیر حکایت دارد، اما آمارها حاکی از آن است که سدهای تامین‌کننده آب پایتخت همچنان با کاهش حجم ذخایر آبی روبه‌رو هستند؛ به طور مثال، گزارش های میدانی حاکی از آن است که از مجموع حجم ۲۰۵ میلیون مترمکعبی ظرفیت ذخیره آب در مخزن سد کرج، فقط ۶ میلیون مترمکعب آب پشت این سد بزرگ ذخیره شده و به‌عبارتی، بیش از ۹۷ درصد حجم این مخزن خالی است.

براساس آمارهای رسمی تا پایان آذرماه تنها ۳۴ درصد از ظرفیت سدهای کشور پر شده‌اند. بنا به گفته فیروز قاسم‌زاده،  مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور، در سامانه بارشی اخیر که در انتهای آذر فعال شد، حدود ۴۰ میلی‌متر به متوسط بارش کشور افزوده شد و این میزان بارش، با در نظر گرفتن وسعت کشور، معادل بیش از ۶۰ میلیارد مترمکعب آب ورودی به چرخه طبیعی محسوب می‌شود. با این حال، معمولا بخش بزرگی از بارش‌ها به‌صورت تبخیر مستقیم یا فرآیندهای مشابه از دسترس خارج می‌شود. در نتیجه، درصدی از بارش‌ها وارد آبخوان‌های زیرزمینی، رودخانه‌ها و سایر پیکره‌های آبی می‌شود و از این میزان، در مناطقی که سد وجود دارد، امکان مهار و ذخیره‌سازی آب برای مصارف مختلف فراهم است.

در این میان، احد وظیفه عنوان کرده؛ رییس مرکز خشکسالی کشور درباره وضعیت آبی کشور گفته است؛ با احتساب بارش های اخیر در استان های کرمان، فارس، هرمزگان، خراسان جنوبی و تا حدی بوشهر کم بارشی ها از منفی ۸۰ و ۹۰ درصد به منفی ۱۰ درصد رساند.
به گفته رئیس مرکز خشکسالی کشور، استان های قزوین، البرز و سمنان بارش های بسیار کمتر از نرمال مواجه هستند و استان های واقع در زاگرس به عنوان مناطق مهم بارندگی لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد ۴۰ تا ۶۰ درصد بارش ها کمتر از نرمال است.

رئیس مرکز خشکسالی با بیان اینکه مناطق مهم کشور در شرایط خشکسالی و کم آبی به سر می برد، افزوده؛ استان های خراسان جنوبی، خراسان رضوی، فارس، کرمان، هرمزگان و تا حدی اصفهان از بارش ها بهره مند شوند، در خصوص ادامه سال آبی در استان تهران که با کمبودهای جدی بارش روبرو هستند، حتی بارش های نرمال فصل زمستان هم نمی تواند تنش آبی را به طور کامل رفع کند. گفتنی است در مناطق قزوین، البرز و سمنان و تا حدودی مرکزی با بارش های نرمال در فصل زمستان و شرایط خشکی سدها، تنش آبی در تهران داریم./خبرانلاین

کلمات کلیدی: خشکسالی
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار